Waar kan je als jongere terecht met je vragen?

  Als tiener en jongvolwassene heb je vaak heel wat vragen . Het is niet altijd even eenvoudig om op al deze vragen een antwoord te vinden op jouw maat.  Een aantal organisaties en websites helpen je graag op weg. Hieronder vind je alvast een overzicht.

  Huis van het Kind

  Zie je door het bos de bomen niet meer en vind je niet het antwoord terug op jouw vraag? Contacteer dan gerust het Huis van het Kind via huisvanhetkind@bonheiden.be . We helpen je graag verder. Deze dienstverlening is gratis en anoniem.

  De Opvoedingswinkel (Mechelen)

  Ben je tussen 0 en 21 jaar, heb je nood aan een goed gesprek en weet je niet direct waar naartoe? Dan kan je de opvoedingswinkel van Mechelen contacteren. De dienst- en hulpverlening is gratis en anoniem

  Awel.be

  Awel.be luistert naar kinderen en jongeren. Je kan er gratis en anoniem mee in gesprek gaan via telefoon mail of chat. je vindt er heel wat informatie over gezin, school, werk, seksualiteit , lichaam, ... Je vindt er ook links naar organisaties die rond hetzelfde thema werken.

  Alles over centen.be

  Deze website belicht het financiƫle aspect van een studentenjob, alleen gaan wonen, het starten van een eigen zaak, verzekeringen,het voorkomen van schulden,... Je kan deze info raadplegen via https://allesovercenten.be/

  Wat wat.be

  Ook watwat.be biedt een duidelijk antwoord op heel wat thema's en vragen die jou bezighouden. 

  Inloopcentra voor jongeren

  Misschien zit je als jongere niet helemaal goed in je vel en vind je niet direct iemand om mee te praten. Je ouders of vrienden willen misschien wel helpen maar weten niet hoe ze dit best aanpakken.

  Geen nood, er zijn heel wat organisaties die op een laagdrempelige aan elke jongere hulp kunnen bieden.

  Overkop- Mechelen

  In een Overkop kan je als jongere tot 25 jaar terecht voor een luisterend oor en je kan er ook beroep doen op professionele therapeutische begeleiding. Op  hun website kan je ook chatten met Awel.

  JAC -Mechelen

  Het JAC is het jongerenaanbod van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk en richt zich naar jongeren tussen 12 en 15 jaar. Heel wat thema's kunnen op een vertrouwelijke manier besproken worden. Neem zeker eens een kijkje op de website van Jac-Mechelen

  Tejo-Mechelen

  Ook Tejo-Mechelen biedt een luisterend oor. Zij richten zich naar jongeren tussen 10 en 20 jaar.