Kraamzorg

  Wanneer je net bevallen bent, loopt het misschien nog niet allemaal op rolletjes.

  Kraamzorg is professionele hulp die onmiddellijk na de bevalling start. Het maakt niet uit of je koos voor een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis. Speciaal opgeleide kraamverzorgenden helpen bij de babyverzorging en voeding.

  Daarbij hebben ze ook oog voor het hele gezin en nemen ze ook licht huishoudelijk werk over zodat je gezin in alle rust kan wennen aan de nieuwe situatie. een overzicht van de dienst verleners vind je op de website van de Kraamvogel 

  Denk nu al na over hoe het huishoudelijk werk na de geboorte kan worden verlicht. Misschien ken je wel iemand in je directe omgeving die je wil helpen met je huishoudelijke taken ( koken, de was doen,...). Ook kraamzorg  biedt ondersteuning voor huishoudelijke, lichaamsverzorgende, familiale en psychosociale hulp. Wens je beroep te doen op kraamzorg dan regel je dit best minstens 3 maanden vooraf.

  • Een kraamverzorgende kan je onder meer helpen met de verzorging van jezelf en je baby, met huishoudelijke taken, met de opvang van andere kinderen of bezoek …
  • Ziekenfondsen en/of hospitalisatieverzekeringen geven vaak onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor de hulp.
  • Informeer je bij het expertisecentrum kraamzorg.