Geestelijke gezondheidszorg

  Merk je (als ouder) dat het niet goed gaat met je kind en heb je nood aan professionele ondersteuning?

  Er zijn verschillende organisaties die je kunnen verder helpen

  Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)

  De teams van de Centra voor Geestelijke Gezonheidszorg  (CGG) zijn er na doorverwijzing door bijvoorbeeld een huisarts, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW)…  voor kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Zij kunnen je helpen bij de preventie, vroegdetectie en behandeling van ernstige psychische problemen.

  Jongerenaanbod van het CAW

  Het JAC is het jongerenaanbod van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk en richt zich naar jongeren tussen 12 en 15 jaar. Heel wat thema's kunnen op een vertrouwelijke manier besproken worden. Neem zeker eens een kijkje op de website van Jac-Mechelen

  Hulplijnen

  Tele-onthaal: Bij Tele-onthaal kan je 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 terecht. Je kan er mee bellen, chatten en mailen over de onderwerpen die jou bezighouden. Ze zijn te bereiken via het nummer 106.

  Awel.be luistert naar kinderen en jongeren. Je kan er gratis en anoniem mee in gesprek gaan via telefoon mail of chat. je vindt er heel wat informatie over gezin, school, werk, seksualiteit , lichaam, ... Je vindt er ook links naar organisaties die rond hetzelfde thema werken. je kan ze telefonisch bereiken via het nummer 102.

  Zelfmoordlijn 1813:Bij de  Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis.Je kan er mee chatten, bellen of e-mailen. Je kan ze bellen via het nummer 1813.

  Inloopcentra voor jongeren

  Misschien zit je als jongere niet helemaal goed in je vel en vind je niet direct iemand om mee te praten. Je ouders of vrienden willen misschien wel helpen maar weten niet hoe ze dit best aanpakken.

  Geen nood, er zijn heel wat organisaties die op een laagdrempelige aan elke jongere hulp kunnen bieden.

  Overkop- Mechelen

  In een Overkop kan je als jongere tot 25 jaar terecht voor een luisterend oor en je kan er ook beroep doen op professionele therapeutische begeleiding. Op  hun website kan je ook chatten met Awel.

  JAC -Mechelen

  Het JAC is het jongerenaanbod van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk en richt zich naar jongeren tussen 12 en 15 jaar. Heel wat thema's kunnen op een vertrouwelijke manier besproken worden. Neem zeker eens een kijkje op de website van Jac-Mechelen

  Tejo-Mechelen

  Ook Tejo-Mechelen biedt een luisterend oor. Zij richten zich naar jongeren tussen 10 en 20 jaar.